1800 HD csatorna SES műholdakon

Írta: Kardos Attila   
2014. március 26.
SES Astra A legfrissebb piackutatások alapján a SES világszerte 219 millió, Európa-szerte 151 millió háztartásba jutott el szolgáltatásaival 2013-ban.

A 2012-es évhez képest a tavalyi adatok 5%-os növekedést jelentenek, mind globális mind európai szinten, melynek hajtóerejét Afrika, a Közel-Kelet valamint India, az ázsiai és csendes-óceáni térség adták.

A SES éves piackutatása, valamint a vállalat által összeállított tanulmány, a Satellite Monitor alapján Latin-Amerikában 5%-al nőtt a háztartások elérése, míg Észak-Amerikában 3%-os növekedést ért el a SES.

A SES flotta 99 millió műholdas vétellel rendelkező háztartást ért el közvetlenül 2012-ben, amely 106 millióra nőtt 2013-ban. A SES műholdakról kábelhálózatokon keresztül sugárzott közvetett elérés kismértékben, 152 millióról 153 millió háztartásra nőtt. Az IPTV szolgáltatást igénybe vevő háztartások száma 27%-al növekedett 31 millióra. A közvetlen elérés az ázsiai és csendes-óceáni térségben 21%-kal, Afrikában, a Közel-Keleten és Indiában 18%-kal nőtt, így ezek voltak a legjelentősebben fejlődő térségek. Ezek az adatok alátámasztják, hogy a műholdas elérés folyamatosan növekszik, és vezető szerepe van az általános, digitális és a nagy felbontású (HD) műsorszórás infrastruktúrájában.

A SES Satellite Monitor című kutatásának eredményei is bizonyítják a vállalat jelentős szerepét Európában. A SES műholdak az európai kábel- és IPTV háztartások 95%-át, valamint a műholdas HD háztartások 81%-át szolgálják ki. Továbbra is Németországban veszik igénybe a legtöbben a SES műholdas szolgáltatásait, mintegy 18 millió német háztartás kapja a tv jelet közvetlenül SES műholdakról. A SES kínálatában több mint 6200 tv csatorna érhető el, amiből 1800 HD csatorna.

"Az idei piackutatás és a SES Satellite Monitor eredményei megerősítik a SES fontos szerepét a nagy teljesítményű videó- és televíziós műsorszórás infrastruktúrájában. Jelentős növekedésünk a rendkívül fontos és dinamikusan fejlődő piacokon történő műholdas fejlesztéseinknek köszönhető. A fejlett piacokon megbízható infrastruktúránkkal, és széles körű szolgáltatásainkkal további előnyökhöz jutottunk, és tovább bővíthettük lehetőségeink körét Európában és Észak-Amerikában. A videós műsorszórás, a műholdas (DTH), a HD és digitális sugárzás piacvezetőjeként, a SES jelentős szerepet játszik a globális kommunikációs infrastruktúra kiépítésében és a jövőben is folytatja digitalizálás és a nagy teljesítményű televíziózás terjedésének támogatását a fejlett valamint a feltörekvő piacokon egyaránt." mondta Ferdinand Kayser, a SES kereskedelmi igazgatója.

A SES teljes és közvetlen elérése régiók szerint 2013-ban:

              Teljes SES elérés    Közvetlen SES elérés (DTH)
Európa             151 millió         65 millió
Észak-Amerika          75 millió         6 millió
Latin-Amerika          23 millió          50 ezer
Afrika, India, Közel-Kelet   31 millió         31 millió
Ázsiai és csendes-óceáni térség 12 millió          5 millió
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV A Sony Pictures Television CE, valamint az Antenna Hungária Zrt. megállapodásai alapján március 5-től március 18-ig az AXN és a Viasat 6 csatornák kódolatlanul lesznek elérhetők a MinDig TV nézők számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio