Africasat 2 - új pozíciót nyitott a maláj Measat Afrikának

Írta: Kardos Attila   
2010. január 18.
MeaSat logo Az Amos műholdakat üzemeltető Spacecom után a malajziai Measat is egy második műholdas pozíciót is nyitott Afrikára: az Afrisat 2 rendszer a keleti 5,7 fokon található és ide került át a társaság kiöregedett Measat 2 műholdja, amely már csak imbolygó módban használható.

Az afrikai piacban rejlő potenciált szinte minden nagyobb műholdoperátor megpróbálja kihasználni. Az utóbbi időben megfigyelhető viszont, hogy a kis operátorok is megpróbálnak betörni a piacra.

A Measat a keleti 46 fokon már üzemelteti az imbolygó Africasat 1-et, melyet a tervek szerint 2011-2012-ben a stabilpályás Africasat 1a követ majd.

Várható, hogy az Africasat 2-t is felváltja majd valamikor egy stabilpályás műhold, de a pozíciót addig is már biztosítja magának a Measat. A Sirius műholdakat üzeneltető SES Astra a keleti 5 fokról lehet veszélyes a tervekre, mivel a 0,7 fokos különbség gyakorlatilag elenyésző, tehát a Sirius 4 afrikai nyalábja és az Africasat 2 egy közös antennával is vehető. A 2011 végén indítandó Sirius 5-n 24 C-sávos tp. is helyet kap, így a Measatnak létfontosságú, hogy biztosítsa magának a pozíciótban a C-sávos jogokat.

Az Africasat 2 hazánkban nem vehető.

Utolsó frissítés ( 2010. január 18. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
UPC HD minőségben is elérhetővé válik az AMC Networks zászlóshajója, az AMC filmcsatorna a UPC digitális kábelhálózatán.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio