Ariane rakétán indul majd az Astra 2E

Írta: Kardos Attila   
2011. április 14.
Arianespace logo Ariane 5 rakétán indul majd útnak az Astra 2E 2013-ban a keleti 28,2 fok felé, miután április 13-án az SES Astra és az Arianespace aláírta a fellövésről szóló szerződést.

A 15 éves tervezett élettartammal gyártott Astrium Eurostar E3000 platformra épülő műhold Ku- és Ka-sávos tp.-rekkel rendelkezik majd.

A szokásos európai fedettség mellett valószínűleg rendelkezik majd egy az Astra 2D-hez hasonlóan szűk (vagy talán még szűkebb) állítható nyalábbal, mellyel a lassan köregedő Astra 2D-t válthatja ki.

Az SES World Skies értékesíti majd a hold Európán kívüli fedettségi zónáin elérhető szolgáltatásokat: a mostani bejelentés szerint ezek Afrikára irányulnak majd, de az SES World Skies oldalán elérhető információk szerint az Astra 2F szolgál majd Afrikában és az Astra 2E a Közel-Keleten biztosít kapacitást.

Utolsó frissítés ( 2011. április 14. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
TV2 Az Antenna Hungária és a TV2 Média Csoport együttműködése alapján 2018. április 16. május 25. között hazánkban elsőként interaktív hirdetési megoldás érhető el a MinDig TV platformon.

A TV2 „Bezár a bazár” vetélkedője alatt az internetre csatlakoztatott HbbTV-képes tévékészülékekkel rendelkező MinDig TV nézők a piros gomb megnyomásával egy interaktív televíziós alkalmazást indíthatnak el. Ha a tévés vetélkedőben zajló játékhoz hasonlóan az alkalmazásban sikerül kivinniük minden tárgyat a célterületre, mobilszámukkal regisztrálhatnak a kisorsolásra kerülő heti nyereményre.

Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio