Az első Ultra HDTV adás az Astra 3B-ről

Írta: Kardos Attila   
2012. szeptember 07.
SES logo Az SES a Sony-val közössen az IBC-n bemutatta első műholdas 4K Ultra HDTV rendszerű műsorsugárzását.

Az 50 Mbit/s sávszélességű kódolt jel az Astra 3B műholdon keresztül (12,402(V) GHz) jut el az SES betzdorfi központjából Amszterdamba.

A kiállításon az érdeklődők egy Sony Barvia 84 colos tv-n láthatták a 3840 x 2160 felbontású képet. Az SES a bemutatón prezentálta, hogy az Ultra HDTV technológia már ma is életképes. Thomas Wrede, az SES alelnöke szerint a 2013-ban bevezetésre kerülő HEVC videókódolási szabvány valamint a 4K megjelenítésére képes tv készülékek tömeges megjelenése után várható a jelenlegi HDTV felbontást túllépő szolgáltatások elindulása. Ferdinand Kayser,az SES kereskedelmi igazgatója szerint 2015-ben jelenhetnek meg az első kereskedelmi Ultra HDTV szolgáltatások és várhatóan a 2016-os riói olimpia idején már fontos szerepet játszik majd az új technológia.

Érdemes megemlíteni, hogy az Eutelsat egy ideje már továbbít 2k és 4k rendszerű műsorokat műholdon 700 európai mozi számára.

Utolsó frissítés ( 2012. szeptember 07. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Ingyenesen érhető el a Nat Geo műsora közel 750 ezer MinDig TV háztartásban. Az ingyenes időszakban – amely március 23. és április 22. között tart – a nézők számtalan érdekes és izgalmas sorozattal, dokumentumfilmmel találkozhatnak, legyen szó természetről, állatvilágról, művészetről vagy akár űrkutatásról.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio