Elindult, de gondban az Intelsat 19

Írta: Kardos Attila   
2012. június 04.
Intelsat logo Június 1-én magyar idő szerint 7:23-kor egy SeaLaunch rakétával az Egyenlítőre vontatott fellövőállomásról sikeresen elstartolt az Intelsat 19, de néhány órával az indítás után máris problémáról számolt be az Intelsat.

A műhold 60 perccel az indítás után levált a rakétáról és elkezdte kinyitni a napelemtábláit. A két napelemtábla közül azonban az egyik nem nyílt ki, így jelenleg a gyártó Space Systems/Loral mérnökeivel vizsgálják a hiba okát és a lehetséges megoldást (többször sikerült már tartalék rendszerrel kinyitni a napelemtáblákat ilyen esetben). A műhold jelenleg a transzfer pályán tartózkodik.

Az Intelsat 19 a (hazánkból nem látható) keleti 166 fokon váltaná az Intelsat 8-at (ex PAS 8).

Utolsó frissítés ( 2012. június 04. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Telekom Nézd a kedvenc sorozataidat, amikor csak szeretnéd, tévén, tableten, vagy akár a mobilodon! Olyan sikersorozatok, mint a The Walking Dead, az Így jártam anyátokkal, a Légió, az Empire, az Atlanta vagy a Wayward Pines ezentúl elérhetőek lesznek a FOX+ video-on-demand szolgáltatáson keresztül, hazánkban először a MoziKlub kínálatában, a Magyar Telekom TV előfizetői számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio