Elstartolt az Astra 2F!

Írta: Kardos Attila   
2012. szeptember 28.
Arianespace 2012 szeptember 28-án egy Ariane 5 fedélzetén sikeresen útnak indult az Astra 2F.

A keleti 28,2 fokra kerülő 64 Ku- és 4 Ka-sávos tp.-rel rendelkező műhold az első azon 2. generációs műholdak közül, melyek a keleti 28,2 fokon teljesítenek majd szolgálatot. Az új generációs műholdak lehetővé teszik az SES afrikai és közel-keleti terjeszkedését is és Ka-sávos szolgáltatásokat is biztosítanak.

Hasonló szolgáltatási területtel rendelkezik majd az Astra 2E és 2G is: az Astra 2D-n megismert, az Egyesült Királyságra és Írországra fókuszáló nyalábon kívűl egy pán-Európai nyaláb is helyet kap rajtuk. A BBC szabadon vehető adásait sugárzó keskeny fedettségű nyaláb az Astra 2D és a most a 2F üzembeállásáig itt üzemelő Astra 1N hasonló nyalábjánál is pontosabban fókuszál a célterületre, így az európai vétel még inkább megnehezül.

Az Astra 2F-fel együtt indult útnak az indiai G-Sat 10 műhold is, amely hazánkból csak extrém nagy antennákkal lehet vehető, mivel erősen Indiára fókuszál.

Utolsó frissítés ( 2012. szeptember 29. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Ingyenesen érhető el a Nat Geo műsora közel 750 ezer MinDig TV háztartásban. Az ingyenes időszakban – amely március 23. és április 22. között tart – a nézők számtalan érdekes és izgalmas sorozattal, dokumentumfilmmel találkozhatnak, legyen szó természetről, állatvilágról, művészetről vagy akár űrkutatásról.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio