Gond volt az SES-4 napelemtábláival

Írta: Kardos Attila   
2012. február 29.
SES logo Nem sikerült elsőre kinyitni a február 14-én többszöri halasztás után egy Proton/Breeze-M rakétával útnak indított SES-4 egyik napelemtábláját.

A gyártó Space Systems/Loral mérnökeinek csak a tartalék nyitómechanizmus segített, így végül a műhold rendben kinyitotta valamennyi napelemtábláját és időközben már az antennákat is és elérte a geostacionáris pályát.

Az előállt probléma miatt az ugyancsak a Space Systems/Loral által gyártott amerikai rádiós műhold, a Sirius FM-6 fellövési előkészületeit azonnal leállították Bajkonurban és megkezdték a műhold napelemnyitó mechanikájának vizsgálatát. Amennyiben a műholdat vissza kell szállítani a gyárba, akkor akár 6 hónapot is csúszhat az indítása. A műhold március 5-én indult volna.

Az SES-4 a nyugati 22 fokon váltja az NSS-7 műholdat, amely ezután a nyugati 20 fokos pozícióba kerül, ahonnan továbbra is vehető lesz hazánkból.

Az SES-4 52 C- és 72 Ku-sávos tp.-vel rendelkezik. Előbbiek 3 nyalábon kaptak helyet, s ezek közül a keleti félteke- valamint a globális nyaláb hazánkból is vehető lesz. Ku-sávban 4 nyaláb áll rendelkezésre, melyek közül hazánkban az Európát/Közel-Keletet/Észak és Észak-Kelet Afrikát lefedő nyaláb lesz vehető.

SES 4 EMEA footprint
Utolsó frissítés ( 2012. február 29. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Április 3. és április 16. között két hétig kódolatlanul nézhető a RTLII csatorna minden MinDigTV néző számára, így 750 ezer háztartás számára válik elérhetővé az Oltári csajok című saját gyártású sorozat mellett két UEFA Európa Liga meccs és a Showder Klub új évada is.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio