Helyi és körzeti tévéműsor-sorozatokat támogat az NMHH

Írta: Kardos Attila   
2014. szeptember 26.
NMHH Összesen közel 108 millió forinthoz jutnak televíziós hír- és közéleti műsorok, valamint kulturális magazinok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által kiírt Tvallando elnevezésű pályázat idei második fordulójában. Az NMHH Médiatanácsának támogatásaiból létrejövő műsorok kulcsfontosságú szerepet játszanak a helyi közösségek igényes tájékoztatásában és szórakoztatásában.

A helyi, körzeti televíziók számára kiemelt jelentőségű az NMHH Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra programja, amelynek részeként a testület évek óta meghirdeti a rendszeresen jelentkező hír- és kulturális műsorok készítésére kiírt Tvallando pályázatot. A tanács keddi ülésén meghozott döntés szerint 11 közéleti magazin nyert el 33,2 millió forintot, 6 hírműsor 58,2 millió forintot és 8 kulturális magazin 16,3 millió forintot adássorozatuk finanszírozására egy-egy éven keresztül. A kedvezményezett műsorok egy adására elnyerhető maximális támogatás közéleti magazin esetén 60 ezer forint, hírműsor vagy kulturális magazin esetén 40-40 ezer forint.

A támogatott közéleti magazinok médiaszolgáltatói közé tartozik a balatonkenesei Öböl Tv, a sárvári, a soltvadkerti, a hajdúszoboszlói, a szentgáli és a szekszárdi televízió, a mórahalmi Móra-Net Tv, a szegedi Telin Tv és TiszaPart Televízió, a bükkábrányi Eleven Televízió és a dunakanyarbeli Danubia Televízió. A nyertes hírműsorokat a kecskeméti, az ózdi, a gyöngyösi tévén, illetve a Debrecen Televízión a budai Hegyvidék Televízión és a szintén fővárosi székhelyű BonumTV-n követhetik nyomon a nézők. Kulturális magazinjaival sikeres pályázó volt a kalocsai, a gyulai, a keszthelyi, a veszprémi tévé, a szarvasi Körös Televízió, a kaposvári Kapos Televízió, a pécsi Pannon Televízió és a Miskolc Televízió.

Az idei pályázat 420 millió forintos keretösszegére még nem merült ki, a pályázat következő beadási határnapja a harmadik fordulóra október 8-a lesz. 2011 óta a Tvallando pályázatokon 1,43 milliárd forinthoz jutottak a helyi és körzeti televíziók, amelyből 318 hír-, közéleti vagy kulturális műsor egy-egy évnyi adásai készülhettek el. Az NMHH Médiatanácsának támogatásaiból létrejövő műsorok kulcsfontosságú szerepet játszanak a helyi közösségek igényes tájékoztatásában és szórakoztatásában. - See more at: http://mediatanacs.hu/cikk/164342/Huszonot_helyi_es_korzeti_tevemusorsorozat_keszulhet_az_NMHH_Mediatanacsanak_tamogatasabol#sthash.UFhf1oMG.dpuf

Utolsó frissítés ( 2014. szeptember 26. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
AMC Kódolatlan heteket és bővülő HD minőségű terjesztést jelentett be az AMC, így a UPC Digital és a T-Home előfizetői HD minőségben is elérhetik a sorozatokat és filmeket bemutató csatornát.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio