Így nézne ki a csatornák sorrendje az MTVA szerint júliustól

Írta: Kardos Attila   
2015. május 13.
MTVA A 2015 július 1-től életbe lépő Médiatörvény változás alapján az MTVA csatornáit a műsorterjesztők kötelesek az első csatornahelyekre tenni.

A törvény nem írja elő a csatornasorrendet az MTVA csatornái között, de az MTVA egy ajánlást tett közzé ezzel kapcsolatban.

Az ajánlás alapján az MTVA az alábbi csatornasorrendet szeretné viszontlátni a csatornakiosztások elején:

1: M1
2: M2
3: Duna TV
4: M4 Sport
5: Duna World
6: M6
7: M3
8: M5
Az M3 és M5 csatornákat nem kötelező továbbítani, az csak a szerződött hálózatokon jelenhet meg. Az M5 és az M6 a jelenlegi tervek szerint jövőre indul csak.

Az ajánlás szerint az SD és HD felbontású műsorokat is továbbító hálózatok esetén az SD és HD változatokat külön-külön blokkban javasolják elhelyezni.

Az M4 Sport indulásával megváltozik a teletext feliratozás oldala a Duna World esetén, amely az eddigi 444-es oldal helyett az 555-ösön lesz elérhető. A 444-es oldalt a jövőben az M4 Sport használja majd.

 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
DIGI TV Augusztus 20-án a DIGI Online újabb csatornákkal bővítette online szolgáltatása kínálatát: ahogy néhány nappal korábban, most is a TV2 csoport és a Discovery csatornái jelentik az újdonságot. És igen, a Spíler TV természetesen továbbra sem érhető el.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2017 sat-tv-radio