Indulásra kész a HellasSat 3

Írta: Kardos Attila   
2017. június 24.
HellasSat A tervek szerint június 28-án, egy Ariane 5 rakétával indul útnak a HellasSat 2 műholdak felváltó HellasSat 3 a keleti 39 fokra.

Image Az Arabsathoz tartozó társaság új műholdját 16,5 évre tervezték.

Fedélzetén 47 Ku-sávos tp.-t találunk, melyek 3 nyalábról sugározhatnak: ezek közül a Dél-Afrikát lefedő nem lesz hazánkban vehető, de a Közel-Keleti már nagyobb antennákkal elcsíphető lesz. Az Európát lefedő széles nyaláb természetesen kicsi antennákkal is vehető lesz, így a Romániában elérhető Telecom műholdas csomag is, amely azonban csak három csatornát továbbít szabadon. (A Telecom néhány csatornát magyar nyelven is továbbít, köztük az Erdély TV-t, de magyarországi csatorna nem található a kínálatában.)

A HellasSat 3 által felváltandó HellasSat 2 túl sok szabad csatornát nem kínál a műholdvadászoknak: a közel-keleti nyalábon ugyan néhány SCPC csatornát elcsíphetünk, de most az európai nyalábon szabadon vehető bolgár csatornák a Bulgariasat 1-re költöznek majd át, így a hold jelentősen veszít majd régiónkbeli népszerűségéből.

A műholdon kapott helyet az Inmarsat S-sávban üzemelő rendszere, így a műholdat ők EuropeSat-nak nevezik: ez a rendszer repülőgépek számára biztosít majd fedélzeti internetszolgáltatást. Image

Utolsó frissítés ( 2017. június 24. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Több mint 750 ezer MinDig TV háztartásban kódolatlanul elérhető a BonumTV március 5. és április 2. között!
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio