Interaktív HbbTV alkalmazás a közszolgálati csatornákon!

Írta: Kardos Attila   
2012. április 01.
MTVA logo Interaktív, HbbTV rendszerű alkalmazást indított az MTVA a keleti 9 fokon, az Eurobird 9A 62-es tp.-én a HD csatornákat sugárzó multiplexéből.

Az új szolgáltatás az ezt a rendszert ismerő, már hazánkban is elérhető set-top-boxok segítségével, valamit a nemrég bevezetett MTVA kártya használatával érhető el.

Az MTVA HbbTV alkalmazása hasonló szolgáltatást nyújt, mint a Samsung TV-ken is elérhetővé vált MTVA archívum, azaz az MTVA egyes régi tv és rádió műsorait lehet elérni interneten keresztül, de a set-top-boxon megtekinthető formában. A műholdas HbbTV alkalmazás a keretrendszert biztosítja.

Az MTVA tervezi, hogy londoni Olimpia alatt a HbbTV alkalmazást tovább fejleszti és 3D-s tartalmakat is elérhetővé tesz műholdon keresztül.

A HbbTV alkalmazás indítása miatti technikai nehézségek okozzák, hogy az ugyancsak a 62-es mutiplexen március 30-án éjjel elindított új Hello HD csatornákhoz még nem csatlakozott a Nickeloden április 1-én.

Utolsó frissítés ( 2012. április 02. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Ingyenesen érhető el a Nat Geo műsora közel 750 ezer MinDig TV háztartásban. Az ingyenes időszakban – amely március 23. és április 22. között tart – a nézők számtalan érdekes és izgalmas sorozattal, dokumentumfilmmel találkozhatnak, legyen szó természetről, állatvilágról, művészetről vagy akár űrkutatásról.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio