Keleti 26 fok: megegyezés a frekvenciákról

Írta: Kardos Attila   
2013. augusztus 20.
Arabsat Es'hailSat Létrejött a megegyezés a keleti 26 ill. keleti 25,5 fok frekvencia-felosztásáról a katari Es'hailSat és az Arabsat között.

Előbbi első műholdja, az Es'hail 1 a tervek szerint augusztus 29-én indul egy Ariane 5 fedélzetén és az Eutelsattal közös műhold, amely Eutelsat 25B/Es'hail 1 néven üzemel majd a keleti 25,5 fokról.

A megállapodás része, hogy az Es'hailSat egy 500 MHz-es spektrumhoz jut a pozícióban, melyet második műholdja, az Es'hail 2 fog majd használatba venni. A megállapodás része, hogy a két társaság kölcsönösen tartalék kapacitást biztosít majd egymás műholdjai számára egy esetleges meghibásodásnál.

A mostani megállapodás nem érinti az Eutelsat korábban itt üzemelt műholdjai, az Eutelsat 25A és a jelenleg itt üzemelő 25C frekvenciáit.

Az új műholdon Ka-sávos tp.-ek is helyet kaptak. Az Es'hail 1 Ku és Ka-sávos frekvenciái hazánkból nem lesznek elérhetők, míg az Eutelsat 25B (keleti nyalábja) nagyobb antennákkal tőlünk is elérhető lesz.

Utolsó frissítés ( 2013. augusztus 20. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Április 3. és április 16. között két hétig kódolatlanul nézhető a RTLII csatorna minden MinDigTV néző számára, így 750 ezer háztartás számára válik elérhetővé az Oltári csajok című saját gyártású sorozat mellett két UEFA Európa Liga meccs és a Showder Klub új évada is.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio