Keleti 9 fokon az Európai Unió intézményeinek tv csatornái

Írta: Kardos Attila   
2012. február 15.
EbS logo Március 1-től a keleti 5 fok (Astra 4A) helyett a keleti 9 fokról, az Eutelsat 9A-ról (mai nevén Eurobird 9A) lesznek elérhetők az Európai Unió intézményeinek hivatalos tv csatornái, az EbS és az EbS+.

Mindkét csatorna szabadon vehető és az Európai Parlament üléseinek közvetítésekor a dedikált magyar hangcsatornán többször is magyar hang hallható.

Mind az EbS, mind az EbS+ jelenleg 24 hangcsatornával rendelkezik és az Európai Unió intézményeinek eseményeiről tudósít élő közvetítések és hírműsorok formájában.

A Europe by Satellite csatornáinak keleti 9 fokra költözése technikai váltással is jár, mivel az eddigi DVB-S/MPEG-2 norma helyett DVB-S2/MPEG-4 módra állnak át, de továbbra is csak hagyományos (SD) felbontású lesz a műsor, HD sugárzást nem terveznek.

Az EbS és EbS+ egy új multiplexben kap majd helyet és a 11.900(H) GHz-ről sugároz majd DVB-S2/8PSK SR: 27500 FEC:2/3 paraméterekkel. A hangcsatornákat ACC-HE tömörítéssel sugározzák, így nem minden készülék lesz képes ezek vételére! (Azok a készülékek, amiknek gondot okozott a Hello HD hangcsatornáinak vétele régebben, azoknál ez most is gondot okoz majd.) Ugyancsak gondot okozhat egyes készülékek esetén a 24 (de tervezett 32) hangcsatorna jelenléte.

Az EbS csatornáinak napokon belül elindul a sugárzása a keleti 9 fokon.

Utolsó frissítés ( 2012. február 15. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Ingyenesen érhető el a Nat Geo műsora közel 750 ezer MinDig TV háztartásban. Az ingyenes időszakban – amely március 23. és április 22. között tart – a nézők számtalan érdekes és izgalmas sorozattal, dokumentumfilmmel találkozhatnak, legyen szó természetről, állatvilágról, művészetről vagy akár űrkutatásról.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio