Költözik a MagioSat az Amosról

Írta: Kardos Attila   
2013. december 12.
Thor Intelsat A Slovak Telekom, amely a MagioSat platform tulajdonosa és ez évben megvette a DIGI TV szlovák kábeles és műholdas üzletágát is, megkezdte az előkészületeket a nyugati 4 fokon üzemelő MagioSat platformja nyugati 1 fokra költöztetésére.

A magyar Telekom Sat TV platformmal is közösködő szlovák Telekom csomag 3 tp-t fog használni a nyugati 1 fokon, de számtalan csatornát a kábeles elosztóhelyéről ill. a Telenortól is át tud majd venni (köztük Discovery, NatGeo HD csatornák, AXN-ek, MTV csatornák).

Az új csomag a Thor 6 12,053(H) GHz-én tesztel, de a Thor 6 11,977(H) GHz-én ill. az Intelsat 12,607(V) GHz-ét is használni fogja. Utóbbin az ugyancsak a DIGI TV-től elkerült horvát csatornák vehetők jelenleg, de itt is zajlik az előfizetők új pozícióba, a keleti 16 fokra átforgatása a VipNet új szolgáltatására.

Kérdés ezután, hogy a magyar Telekom Sat TV-nek mi lesz a sorsa, mivel a Thor 7 üzembeállása után lesz szabad kapacitás a nyugati 1 fokon és a most a szlovák piacra kerülő csatornák egy része magyar hangvivővel is elérhető (ahogy a nyugati 4 fokon most is), így akár a magyar csatornák átköltöztetése is szóba kerülhet (persze figyelembe véve az Amoson a hosszútávú kapacitás bérletet).

Utolsó frissítés ( 2013. december 12. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
FOX Május 1-től már hiába keressük tévékészülékünkön a FOX csatornát, a sorozatadó elhagyja hazánkat.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio