Lekapcsolnak az RTL és a TV2 csatornái csütörtökön

Írta: Kardos Attila   
2014. június 03.
RTL Klub TV2 A reklámadó tervezett bevezetése elleni tiltakozáskén június 5-én elsötétül az RTL csatornák és a TV2 csatornáinak képernyője.

A két kereskedelmi csatornacsalád 19:15-től 15 percre felfüggeszti műsorainak sugárzását valamennyi csatornáján, beleértve a "kis" kábelcsatornáit is, de ugyancsak elsötétít a Hír TV, Viasat 3, Viasat 6, Story 4 és Story 5, OzoneNetwork és LifeNetwork is.

A Magyar Reklámszövetség arra kéri a szakmai szervezeteket és a médiavállalatokat, hogy csatlakozzanak a következő parlamenti ülésnap előtti, 2014. június 5-én (nyomtatott sajtó esetén a lehetőségekhez képest 2014. június 6-án) tartandó tiltakozáshoz az adott médiatípus sajátosságaihoz mérten (elsötétítés, fehér/fekete lap behúzása, stb.).

A kommunikációs iparág szakmai szervezetei a tegnapi nap folyamán közösen fejezték ki egyöntetű elutasításukat a bevezetni kívánt reklámadó tervezetével kapcsolatosan. Az adó ellehetetleníti a magyar médiavállalkozásokat, és remélt költségvetési hatása eltörpül a káros gazdasági hatásai mellett.

A Magyar Reklámszövetség kutatási adatokkal is alátámasztott álláspontja az, hogy a kommunikációs iparág a nemzetgazdaság motorja. A Reklámszövetség úgy véli, hogy a Kormánynak a nemzetgazdaság fejlesztésére vonatkozó céljai segítésében a kommunikációs iparágat partnerként, és nem egy, a működését veszélyeztető különadó alanyaként szükséges kezelnie, ennek megfelelően ezúton is kéri, hogy a reklámadó tervezetére vonatkozó jogszabályt ne fogadja el az Országgyűlés.

Utolsó frissítés ( 2014. június 09. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Prime TV Február 19-től két hétig kódolatlanul lesz vehető a TV2 szórakoztató csatornája, a Prime a MinDig TV nézői számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio