Március 29.-én indulhat a Yahsat 1A és az Intelsat New Dawn!

Írta: Kardos Attila   
2011. március 15.
Arianespace logo A tervek szerint március 29.-én indul útnak egy Ariane 5 rakéta fedélzetén a Yahsat 1A és az Intelsat New Dawn.

A Yahsat a keleti 52.5 fokra kerül: fedélzetén 21 Ka- és 23 Ku-sávos tp.-t találunk a több, mint 15 C-sávos mellett. A műhold Ku-sávban 2 nyalábbal rendelkezik, melyek egyike az Arabsat/Nilesat műholdakhoz hasonló fedetséget nyújt (ez nálunk várhatóan nem lesz vehető), viszont a másik nyaláb Európára irányúl és ez nálunk is vehető lesz kis (60 cm-es) antennákkal.

A műhold C-sávos tp.-i egy Európát,Afrikát és Közel-Keletet lefedő nyalábon találhatók: ez a nyaláb várhatóan 2 m körüli antennákkal elcsíphető lesz nálunk is.
 

Az Intelsat New Dawn az első afrikia magánszektorra fókuszáló műhold, melyet C- és Ku-sávos tp.-ekkel szereltek fel és a keleti 32,8 fokon áll üzembe, a Galaxy 11-t váltja. A Ku-sávos tp.-ek nálunk nem lesznek vehetők, viszont a 14 72 MHz-es C-sávos tp. 2,5 m körüli antennákkal várhatóan már vehető lesz.

Utolsó frissítés ( 2011. március 30. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
AMC Kódolatlan heteket és bővülő HD minőségű terjesztést jelentett be az AMC, így a UPC Digital és a T-Home előfizetői HD minőségben is elérhetik a sorozatokat és filmeket bemutató csatornát.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio