Március 30-án indulhat a Yahsat 1A és az Intelsat New Dawn

Írta: Kardos Attila   
2011. március 30.
Arianespace logo A jelenlegi tervek szerint (a korábban tervezetthez képest egy nap csúszással) március 30.-án éjfél előtt nem sokkal (23:45 CET) kísérelik meg egy Ariane 5 rakétával pályára állítani a Yahsat 1A és az Intelsat New Dawn műholdakat.

A fellövés az Arianespace Video Corner-ében élőben lesz követhető.

A Yahsat a keleti 52.5 fokra kerül: fedélzetén 21 Ka- és 23 Ku-sávos tp.-t találunk a több, mint 15 C-sávos mellett.

Yahsat

A műhold C-sávos tp.-i egy Európát,Afrikát és Közel-Keletet lefedő nyalábon találhatók: ez a nyaláb várhatóan 2 m körüli antennákkal elcsíphető lesz nálunk is.

A műhold Ku-sávban 2 nyalábbal rendelkezik, melyek egyike az Arabsat/Nilesat műholdakhoz hasonló fedetséget nyújt (ez nálunk várhatóan nem lesz vehető), viszont a másik nyaláb Európára irányúl és ez nálunk is vehető lesz kis (60 cm-es) antennákkal.

Yahsat

Az Intelsat New Dawn az első afrikia magánszektorra fókuszáló műhold, melyet C- és Ku-sávos tp.-ekkel szereltek fel és a keleti 32,8 fokon áll üzembe, a Galaxy 11-t váltja.

A Ku-sávos tp.-ek nálunk nem lesznek vehetők, viszont a 14 72 MHz-es C-sávos tp. 2,5 m körüli antennákkal várhatóan már vehető lesz.

Intelsat NewDawn
Utolsó frissítés ( 2011. március 30. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Telekom Nézd a kedvenc sorozataidat, amikor csak szeretnéd, tévén, tableten, vagy akár a mobilodon! Olyan sikersorozatok, mint a The Walking Dead, az Így jártam anyátokkal, a Légió, az Empire, az Atlanta vagy a Wayward Pines ezentúl elérhetőek lesznek a FOX+ video-on-demand szolgáltatáson keresztül, hazánkban először a MoziKlub kínálatában, a Magyar Telekom TV előfizetői számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio