Megalapították a Magyar Televíziós Újságírók Díját

Írta: Kardos Attila   
2014. február 20.
Az elmúlt év magyar gyártású televíziós szórakoztató műsorai és azok műsorvezetői közül választották meg a legjobbakat 9 szak- és hírmédium (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) részvételével.

A Magyar Televíziós Újságírók Díját azzal a céllal hívták életre, hogy független szakmai fórumon adjanak visszajelzést a népszerű hazai produkcióknak. Hat kategóriában díjaztak, a legjobb sorozat a Társas játék, a legjobb műsorvezetők Liptai Claudia és Gundel Takács Gábor lettek.

Hiánypótló céllal, a SorozatWiki kezdeményezésére, 9 hazai médium részvételével (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) alapították meg a Magyar Televíziós Újságírók Díját idén január-február folyamán. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. „Örülnénk, ha a nézettségi adatok mellett a szakmai visszajelzés is egyre jobban befolyásolná a magyar televíziózás irányát. Hosszú távon ezt szeretnénk elérni ezzel a díjjal” – mondta Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője.

Idén a 2013-ban képernyőre került, szórakoztató jellegű, hazai gyártású műsorokat és azok házigazdáit értékelték, hat kategóriában. Az alapítók jövőre a kategóriák bővítését tervezik, és arra készülnek, hogy a 2014-es elismeréseket hivatalos díjátadó ceremónia keretében adják majd át.

2013 legjobbjai:

Nagyszabású showműsor: Sztárban sztár (TV2)
Vetélkedő: Maradj talpon! (M1)
Magyar sorozat: Társas játék (HBO)
Stand-up comedy vagy talk show: Showder Klub (RTL Klub)
Műsorvezető (nő): Liptai Claudia (TV2)
Műsorvezető (férfi): Gundel Takács Gábor (M1)

Utolsó frissítés ( 2014. február 20. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
AMC Kódolatlan heteket és bővülő HD minőségű terjesztést jelentett be az AMC, így a UPC Digital és a T-Home előfizetői HD minőségben is elérhetik a sorozatokat és filmeket bemutató csatornát.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio