Megszűnő multiplexek: gondban a SkyLink

Írta: Kardos Attila   
2013. május 30.
SES Astra Május 31-én megszűnik a bolgár SatelliteBG csomag a keleti 23,5 fokon, az Astra 3B műholdon és ez jelentős kihatással lesz a szlovák SkyLink műholdas csomagra.

A 3 saját multiplexet használó SatelliteBG sok csatornát más szolgáltatóktól vett át, többek között a szlovák SkyLinktől. Viszonzásul a SkyLink több HD csatornát kapott a bolgár multiplexről, köztük az MTV Live HD, iConcerts HD, NatGeo HD, NatGeoWild HD, Viasat Nature/History HD adókat ill. a FightBox HD, DocuBox HD, FashionBox HD, Erox HD, Eroxx HD és Eroxxx HD csatornákat.

Utóbbi SPI csatornák hazánkban is jelen vannak és a kábeltévés elosztást is szolgálják, így az SPI-nak (ha továbbra is szüksége van műholdas elosztásra) új műholdas elosztó után kell nézni.

Jelenleg még nem ismert, hogy a csatornák pontosan mikor lesznek ténylegesen lekapcsolva.

A SkyLink is keresi a megoldást a kieső csatornák pótlására, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra.

A SatelliteBG a nyugati 45 fokon üzemelő Vivacom szolgáltatást javasolja ügyfeleinek. A bolgár piacon ezenkívűl a keleti 39 fokról, a HellasSat 2-ről sugárzó Bulsatcom érhető el, de a nyugati 1 fokon is tesztel egy új szolgáltató.

Utolsó frissítés ( 2013. május 31. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Viasat Epic Drama A Viasat World, a világ egyik vezető médiatársasága, ma hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötöttek az ITV Studio Global Entertainment és a Banijay Rights tartalomgyártókkal, mely együttműködések célja, hogy a legjobb minőségű tartalmakkal töltsék meg az induló Epic Drama csatornát. A Viasat World portfóliójának új, meghatározó márkája, az Epic Drama a kosztümös dráma műfajának legjavát hozza el az otthonokba december 14-től a világ kulcsfontosságú piacaira, köztük Magyarországra is.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2017 sat-tv-radio