MinDig TV hálózatára menne a BP Európa TV!

Írta: Kardos Attila   
2009. december 08.
ORF 2 logo "Örömmel tájékoztatjuk nézőinket,hogy televíziónk tárgyalásokat folytat a földi sugárzásu digitális platformmal,hogy az egész országban,a XXI.századi minőségben lehessen látni müsorainkat." - áll a BP Európa TV honlapján megjelent közleményben.

A fentiek alapján a csatorna szeretne felkerülni az országos földisugárzású digitális hálózatra.

Ezt a lépést nyilván azért fontolgatja a csatorna, mivel a kábelhálózatok nem igazán vették fel kínálatukban a Budapest TV megszünése után létrejött BP Európa TV-t, műholdról pedig a célközönség nem igazán láthatja (a Sirius 2 nem népszerű műhold). A MinDig TV-re felkerülve az ország lakosságának 88%-a lenne elérhető.

A közlemény további része, "Ez azért is fontos,mert egy év mulva a korszerütlen sugárzás helyett kötelező lesz átállni a XXI.századi televíziómüsor vételére,az egyéni antennák használatára.A kábeltelevíziózás emiatt okafogyottá válik..." kiverte a biztosítékot a kábelesek körében, mivel azt sugalja, hogy 1 év múlva a kábelhálózatok helyett egyéni vételre kell átállni és burkoltan a kábelhálózatok kihalását sugalja. Könnyen elképzelhető, hogy emiatt per is indul majd a tv csatorna ellen. Nyilván a társaság így próbál visszavágni, hogy nem kerűlt fel a hálózatokra.

Utolsó frissítés ( 2009. december 08. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Spíler1 TV Bővül a TV2 Csoport kábelportfóliója, idén új sportcsatornák indulnak Spíler2 TV és Spíler3 TV néven.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio