Műholdtemetőbe küldték az Astra 5A-t

Írta: Kardos Attila   
2009. április 16.
Astra logo Az SES Astra bejelentette, hogy sikeresen műholdtemetőbe küldték a január közepén meghibásodott Astra 5A (ex-Sirius 2) műholdat.

A műhold keleti irányba elhagyta pozícióját és a korábbi sikertelen mentési kisérletek alatt elvesztette maradék üzemanyaga nagy részét.

A gyártó Thales Alenia Space mérnökeinek sikerült április folyamán ismét irányítás alá vonni a január közepén meghibásodott műholdat és sikerült az irányíthatatlan forgást kontrolálni, így a hold akkumulátorait feltöltötték.

Mivel a műhold üzemanyaga már vészesen lecsökkent és nem akartak egy esetleges újabb meghibásodást kockáztatni, ezért műholdtemetőbe küldték a holdat, amely így már nem jelent veszélyt a többi műhold számára.

Utolsó frissítés ( 2009. július 30. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Telekom Nézd a kedvenc sorozataidat, amikor csak szeretnéd, tévén, tableten, vagy akár a mobilodon! Olyan sikersorozatok, mint a The Walking Dead, az Így jártam anyátokkal, a Légió, az Empire, az Atlanta vagy a Wayward Pines ezentúl elérhetőek lesznek a FOX+ video-on-demand szolgáltatáson keresztül, hazánkban először a MoziKlub kínálatában, a Magyar Telekom TV előfizetői számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio