Műholdtemetőbe küldték az Astra 5A-t

Írta: Kardos Attila   
2009. április 16.
Astra logo Az SES Astra bejelentette, hogy sikeresen műholdtemetőbe küldték a január közepén meghibásodott Astra 5A (ex-Sirius 2) műholdat.

A műhold keleti irányba elhagyta pozícióját és a korábbi sikertelen mentési kisérletek alatt elvesztette maradék üzemanyaga nagy részét.

A gyártó Thales Alenia Space mérnökeinek sikerült április folyamán ismét irányítás alá vonni a január közepén meghibásodott műholdat és sikerült az irányíthatatlan forgást kontrolálni, így a hold akkumulátorait feltöltötték.

Mivel a műhold üzemanyaga már vészesen lecsökkent és nem akartak egy esetleges újabb meghibásodást kockáztatni, ezért műholdtemetőbe küldték a holdat, amely így már nem jelent veszélyt a többi műhold számára.

Utolsó frissítés ( 2009. július 30. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Ingyenesen érhető el a Nat Geo műsora közel 750 ezer MinDig TV háztartásban. Az ingyenes időszakban – amely március 23. és április 22. között tart – a nézők számtalan érdekes és izgalmas sorozattal, dokumentumfilmmel találkozhatnak, legyen szó természetről, állatvilágról, művészetről vagy akár űrkutatásról.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio