Orosz rakéta állította pályára a Hispasat új műholdját Francia-Guyanából

Írta: Kardos Attila   
2017. január 28.
Hispasat Január 28-án sikeresen pályára állította a spanyol Hispasat új távközlési műholdját egy orosz Sojuz rakéta a Francia-Guyanán található európai űrbázisról indulva.

A Hispasat 36W-1 egy új, európai fejlesztésű műholdplatformra épült: kicsi, 3,2 tonnás indításkori tömege tette lehetővé, hogy a nem ilyen célokra használt Sojuz rakétával is geostacionáris pályára lehessen állítani.

A nyugati 36 fokon a Hispasat új műholdas pozícióját felavató műhold fedélzetén 20 Ku sávos és 3 Ka sávos tp. üzemelhet egyszerre. Az új platform lehetővé teszi, hogy az antennák fedettsége (Ku sávban két nyaláb) utólag is módosítható legyen. Ez és a kis tömege alapján nagy fedettségű európai zónát nem várhatunk tőle. A műholdat elsősorban Dél-Amerika és Spanyolország/Kanári-szigetek kiszolgálására szánják. Jelenleg nem ismert a pontos fedettségi zónája, így majd az első jelek feltűnése után lehet pontosan megmondani, hogy nálunk mekkora antennát igényel majd a vétele.

Utolsó frissítés ( 2017. január 28. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Antenna Hungária Az Antenna Hungária, hazánk vezető állami tulajdonban levő vezeték nélküli távközlési szolgáltatójaként megkezdte IoT (Internet of Things, azaz a Dolgok Internete) hálózatának kiépítését, mely elsőként Budapesten, illetve a Balaton térségében épül ki. Az új hálózat első szolgáltatásaként a NauBit iSol Kft. innovatív terméke, a NauBit SmartBoat tavasztól elérhetővé válik a balatoni hajósok számára. A szolgáltatás igénybevételéhez nincs szükség Internet előfizetésre vagy SIM kártyára, a hajóra felszerelt központi egység az IoT hálózaton keresztül rendkívül költséghatékony módon képes eljuttatni a szenzorok felől érkező adatokat, melyeket okostelefonon elérhető applikáción is meg lehet jeleníteni.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2017 sat-tv-radio