SES műholdak segítik a riói Olimpia megtekintését

Írta: Kardos Attila   
2016. április 29.
SES A SES, a világ vezető műholdüzemeltetője bejelentette, hogy kapacitás-megállapodást kötött az Eurovision műsorszóróval, amelynek értelmében a cég közvetítheti a 2016-os riói olimpiai játékokat a sportrajongóknak világszerte. A megállapodás részeként az Eurovision 2016 júliusában és augusztusában bérbe veszi az NSS-806 jelű műhold transzpondereinek egy részét, hogy a műsorszolgáltatók a világ minden táján átfogóan tudósíthassanak a riói olimpiáról és más, nagyobb sporteseményekről.

Image

A nyugati 47,5°-os föld körüli pozícióban levő NSS-806 - amely remek lefedettséggel rendelkezik Brazíliában - egyike volt azon kiemelt műholdaknak, amelyek segítségével a 2014-es FIFA labdarúgó világbajnokságot Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, Európában és Ázsiában sugározták.

“Évek óta dolgozunk a SES-sel közösen; mindig számíthatunk a szakértelmükre és rugalmasságukra a közvetítési igényeink előzetes felmérésében. A legutóbbi labdarúgó világbajnokság alatt a mérkőzések közvetítése Brazíliából a világ többi részébe ismét zökkenőmentesen zajlott, köszönhetően a SES ügyfelek iránti elkötelezettségének” – fejtette ki az Eurovision hálózati igazgatója, Graham Warren.

“A mai világban elvárás, hogy az emberek élő, egyenes adásban nézhessék a sportközvetítéseket. Büszkék vagyunk arra, hogy a műholdjaink a világ lakosságának legalább egyharmadát képesek kiszolgálni kiváló képminőségben, mindössze egyetlen sugárral. Ezzel a költséghatékonysággal egyetlen más infrastruktúra sem vetélkedhet"- tette hozzá Richard Lamb, a SES Alkalmi Használat részlegének vezetője.

Utolsó frissítés ( 2016. április 29. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Április 3. és április 16. között két hétig kódolatlanul nézhető a RTLII csatorna minden MinDigTV néző számára, így 750 ezer háztartás számára válik elérhetővé az Oltári csajok című saját gyártású sorozat mellett két UEFA Európa Liga meccs és a Showder Klub új évada is.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio