Szerbiában terjeszkedne a Bulsatcom

Írta: Kardos Attila   
2010. szeptember 22.
Bulsatcom logo Szerbiában terjeszkedne a jelenleg csak Bulgáriában elérhető Bulsatcom műholdas szolgáltató, amely a keleti 39 fokról, a HellasSat 2-ről sugározza műsorait.

A Bulsatcom belépésével a harmadik DTH szolgálató jelenne meg déli szomszédunknák a Digi TV és a Total TV után. Utóbbi egyébként Bulgáriában is jelen van, így a két társaságnak két piacon is küzdeniük kellene az előfizetők kegyeiért.

A Bulsatcom kb 350.000 előfizetővel rendelkezik és nagyfebontású csatornákat is biztosít előfizetőinek, így a szerb piacra belépve ez lehetne az első műholdas szolgáltatás, amely HDTV csatornákat is kínálna. A Bulsatcom helyzetét könnyíti (ami a Total TV-nek is kedvez), hogy a regionális csatornák egy piacként tekintenek a szerb és bolgár piacra, így nagyon sok csatornájuk közös: csak feliratozásban ill. hangcsatornában térnek el.

A Bulsatcom terjeszkedését viszont nehezíti, hogy fogy a kapacitás a HellasSat 2-n és egyelőre csak tervezik az új műholdat. Információink szerint a Bulsatcom a román Dolce csomaggal is együttműködésre készül, hogy a mindkét csomagban elérhető csatornákat közösen adják fel, így optimalizálva a rendelkezésre álló műholdas kapacitást. Ezen együttműködés egyik eredménye lehetne, hogy a most is már 5 HDTV csatornát kínáló Dolce további, a Bulsatcom által adott HDTV csatornákat (pl. NatGeo HD és Eurosport HD) is felvehetne csomagjába.

Utolsó frissítés ( 2010. szeptember 22. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Telekom Nézd a kedvenc sorozataidat, amikor csak szeretnéd, tévén, tableten, vagy akár a mobilodon! Olyan sikersorozatok, mint a The Walking Dead, az Így jártam anyátokkal, a Légió, az Empire, az Atlanta vagy a Wayward Pines ezentúl elérhetőek lesznek a FOX+ video-on-demand szolgáltatáson keresztül, hazánkban először a MoziKlub kínálatában, a Magyar Telekom TV előfizetői számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio