Új állami csatornák jönnek: érkezik az M5 és az M6

Írta: Kardos Attila   
2015. január 27.
MTVA Az MTVA csatornáinak átalakítása nem ér véget a Duna TV nemzeti főadóvá való kinevezésével és az m1 hírcsatornává alakításával, továbbá a Petőfi TV és az m4 sport indításával, hanem két további tematikus adó is elindulhat idén.

Az index.hu értesülései szerint az m5 regionális adást sugározna Budapest körzetében, az m6 pedig egy jelenleg még nem ismert tematikát követne. (A művészeti, kulturális tematika még szabad, a DunaArt volt erre korábban tervezve.)

Az m5 budapesti sugárzására van szabad regionális frekvencia: az m4k, a 4K felbontású MTVA adó sugárzása is itt történt volna. Az m3D tesztsugárzása alatt használt modulációt és FEC értéket használva igen nagy területen elérhető tudna lenni a regionális adás.

Utolsó frissítés ( 2015. február 23. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Ősz a tv-ben Meg sem várják a tv csatornák az ősz kezdetét, többségük már augusztus 28-án elindítja őszi műsorstruktúráját, abban bízva, hogy ekkor már mindenki a tv előtt ül esténként és a konkurencia nem tudja a nézőiket elcsábítani.

Cikkünkben a műsorújságot fellapozva áttekintjük, hogy a nagy társaságok mivel kívánnak harcba szállni a nézők kegyeiért rögtön az első napokban...

Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2017 sat-tv-radio