Új Express műholdak indultak útnak

Írta: Kardos Attila   
2014. március 18.
RSCC 2014 március 15-én két új Express műholddal sikeresen útnak indult egy orosz Proton rakéta, majd több, mint 9 órával később sikeresen pályára is állította azokat.

Az Express AT-1 és Express AT-2 ezután megkezdte útját a keleti 56 ill. keleti 140 fok felé.

A 16 Ku-sávos tp.-rel rendelkező Express AT-2 Európából nem látható , viszont az Eutelsat több tp.-t is bérel a holdon , melyről az orosz Távol-Kelet felé sugárzó orosz digitális csomagoknak biztosít kapacitás. Az Express AT-2 májusban áll majd szolgálatba.

Express AT-1 Russia A 32 Ku-sávos tp.-rel rendelkező Express AT-1 a keleti 56 fokra kerül és az ott üzemelő kiöregedett Bonum 1 és DirecTV 1R holdakat váltja. Ezek a holdak hazánkból nem voltak vehetők, de az AT-1 rendelkezik egy Kelet-Európát is elérő nyalábbal, igaz főleg a Szibériát kiszolgáló nyaláb lesz használatban, amely nálunk nem vehető. Az Eutelsat ezen a műholdon 19 Ku-sávos tp.-t bérelt és ezeken is orosz csomagoknak (Tricolor TV és NTV Plus) biztosít kapacitást. A Keleti-Európát is elérő nyaláb hazánkban 44-47 dBW körüli térerőt produkálhat, ami már 90-110 cm-es antennát igényel.

Utolsó frissítés ( 2014. március 18. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
AMC Kódolatlan heteket és bővülő HD minőségű terjesztést jelentett be az AMC, így a UPC Digital és a T-Home előfizetői HD minőségben is elérhetik a sorozatokat és filmeket bemutató csatornát.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio