Új műholdas pozíció nyílik felettünk!

Írta: Kardos Attila   
2013. február 08.
Arianespace Sikeresen volt ez első idei Ariane 5 indítás, így megkezdődött egy új műholdas pozíció kiépítése Európa egén!

A február 7-i start során elstartolt a Hispasat Amazonas 3 nevű Dél-Amerikát kiszolgáló 9 Ka, 33 Ku és 19 C-sávos tp.-rel felszerelt műholdja, amely a nyugati 61 fokon az Amazonas 1-t váltja, de ez hazánkból nem vehető.

A másik "rakomány" az AzerSpace 1/Africasat 1A, az első azerbajdzsáni nemzeti műhold, melyet a maláj Measattal közösen üzemeltetnek majd a keleti 46 fokról. Az Orbital Science által épített holdon 24 C- és 12 Ku-sávos tp. kapott helyet.

C-sávban két nyaláb áll rendelkezésre: a nagyobb fedettségű Európát, Afrikát, Indiát és Malajziát is eléri. A szűkebb nyaláb Európát, Észak-Afrikát és Ázsiát fedi le. Hazánkból mindkét nyaláb kitűnően vehető lesz.

Ku-sávban ugyancsak két nyaláb áll majd rendelkezésre: az egyik Közép-Ázsiát, Közel-Keletet és Dél-Kelet Európát fedi le, míg a másik Európát, Közép Ázsiát és a Közel-Keletet. Hazánkból ez utóbbi lesz kitűnően vehető, a másik nyaláb csak nagyobb antennákkal lesz elcsíphető.

Utolsó frissítés ( 2013. február 08. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
DIGI TV Az eddig használt Intelsat 10-02-ről új műholdakra költözteti csatornái egy részét DIGI TV. A változás hazánkban stabilabb vételt jelent, de lesznek akiknél fontos csatornák válnak elérhetetlenné!
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio