Új műholdat használhat a DIGI és a UPC Direct, elindult a Thor 7!

Írta: Kardos Attila   
2015. április 27.
Telenor Április 26-án, többszöri halasztás után végre útnak indult a Thor 7, a Telenor legújabb műholdja, amely a UPC Direct és a DIGI műholdas előfizetői számára biztosíthat új kapacitást a nyugati 1 fokon.

A technikai problémák után több napot csúszó fellövés az indítás napján is csúszással indult, de végül magyar idő szerint 22:00-kor elindult, majd pedig sikeresen pályára állt a Thor 7 és a vele utazó olasz Sicral 2. Ez volt az Ariane 5 rakéta 64. egymás utáni sikeres indítása 2003 óta. Sajnos a csúszás miatt már erősen befelhősödött, így elég keveset lehetett látni...

A Thor 7 11 Ku-sávos tp.-rel rendelkezik, melyek Skandinávián kívűl Közép-Európát is lefedik. Ez a kettősség egyben azt is jelenti, hogy ezért a 11 tp.-ért nem csak régiónk, hanem a Canal Digital által kiszolgált Skandinávia is versenyben van.

Fontos megemlíteni, hogy az új hold a UPC Direct és a DIGI európai "szürke" előfizetői számára problémás lehet, mivel a Thor 5 és Thor 6 holdakhoz képest pl. az Egyesült Királyságban már jóval nagyobb antennák szükségesek, Spanyolországban (ahol a román DIGI "erős") pedig már extrém nagy antennákra lesz szükség a Thor 7 vételére.

Utolsó frissítés ( 2015. április 27. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Március 5 és 18 között az AXN és a Viasat 6 volt szabadon elérhető a MinDig TV hálózatán, rögtön utána a Sony Pictures Television CE legismertebb csatornája, a Viasat 3 érkezik ingyen március 19-től április 15-ig a MinDig TV vétellel rendelkezők vagy a MinDig TV alkalmazást letöltők számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio