Új saját csatornák a Digi TV-től

Írta: Kardos Attila   
2012. október 16.
Digi TV logo Tovább építi tartalom birodalmát az RCS&RDS, a Digi TV tulajdonosa, így a Digi TV szolgáltatásainak előfizetői egyre több saját márkás tv csatornával találkozhatnak a "megszokott" csatornák helyett.

A folyamat a DigiSport indításával kezdődött, de igazán a Music TV csatornáit üzemeltető Viacom csoporttal történő szakítással bontakozott ki: a kivett zene (de ma már ifjúsági) csatornákat saját adókkal (1Music, H!t Music) pótolták, de a Comedy Central tematikája betöltetlen maradt. A lépés nem járt drasztikus előfizetőszám vesztéssel, ráadásul a DigiSportokat más (kisebb) kábetv-nek a saját zenecsatornákkal együtt árulják (ingyen van a DigiSportok mellé).

Október 1-től (egyelőre még csak Romániában) újabb tematikus csatornákat indított az RCS&RDS Digi World és Digi Life néven, belépve ezzel az ismeretterjesztő csatornák terepére. A két adó romániai engedélyezésekor már félelmüknek adtak hangot a román médiahatóság egyes tagjai, hogy az új adó indítása a Discovery csatornák kivezetését célozzák. Ez a félelem beigazolódni látszik, mivel hazánkban is már jelezte a Digi TV, hogy november 1-től már nem tudja garantálni a Discovery csatornák továbbítását, mivel nem sikerül megegyezni (az információink szerint árat emelő) Discovery csoporttal.

Október 5-én az RCS&RDS újabb tematikus csatorna indítására kért engedélyt: a Digi Animal World a Discovery csoport Animal Planet adójának pótlására szolgálhatna: ezzel a lépéssel a Digi újabb eszközt kapott a kezébe a Discovery-vel folyó tárgyalásokhoz, mivel fel tud mutatni alternatívát az Animal Planettel szemben is (a konkurens NatGeoWild és a Viasat Nature a kínálat része). Ha nem sikerül a Digi TV-vel egyezségre jutnia a Discovery-nek, akkor 3 millió előfizető otthonából tűnhetnek el a Discovery csatornái régiónkban (ez a Discovery-nek fájna). Az is igaz viszont, hogy a Digi World, Digi Life csatornák egyelőre csak román nyelven vehetők, így ezeket a magyar, cseh, szlovák és szerb piacra is lokalizálni kellene a tervezett Digi Animal World adóval együtt.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy az RCS&RDS filmcsatornákat is üzemeltet Romániában, így akár a Digi Film Románián kívüli bevezetésére is sor kerülhet a folyamot látva.

A konkurens UPC-nél a tartalom birodalom építése eltérő folyamat, itt ugyanis nem meglévő csatornák helyett kerül be egy-egy új adó, hanem a népszerű "idegen" csatornákat megtartva indítják el saját csatornáikat a Chello csoport égisze alatt.

Utolsó frissítés ( 2012. október 16. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
TV2 Az Antenna Hungária és a TV2 Média Csoport együttműködése alapján 2018. április 16. május 25. között hazánkban elsőként interaktív hirdetési megoldás érhető el a MinDig TV platformon.

A TV2 „Bezár a bazár” vetélkedője alatt az internetre csatlakoztatott HbbTV-képes tévékészülékekkel rendelkező MinDig TV nézők a piros gomb megnyomásával egy interaktív televíziós alkalmazást indíthatnak el. Ha a tévés vetélkedőben zajló játékhoz hasonlóan az alkalmazásban sikerül kivinniük minden tárgyat a célterületre, mobilszámukkal regisztrálhatnak a kisorsolásra kerülő heti nyereményre.

Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio