Új tulajdonoshoz kerül a HellasSat!

Írta: Kardos Attila   
2012. január 25.
HellasSat logo Új tulajdonoshoz kerül a keleti 39 fokon üzemelő HellasSat 2, mivel a tulajdonos görög OTE (amelynek fő tulajdonosa a Deutsche Telecom) a válság miatt eladni kényszerül műholdját.

Egy ideje már hallani lehetett arról, hogy a válság miatt a HellasSat eladni kényszerül a 2003-ban útnak indított HellasSat 2-t, a döntésről viszont január 20-án beszéltek először.

Az Astrákat is üzemeltető SES már régebben jelezte, hogy érdeklődik a társaság iránt (a fellövése után is egy évig az SES végezte a műhold irányítását), így nem kizárt, hogy a jövőben a keleti 39 fokon is Astra műholdak üzemelnek majd. A pozíció a tradicionális görög és ciprusi piac mellett Romániában erős, mivel e műholdat használja a (az OTE és ezen keresztül Deutsche Telecom tulajdonú) Dolce szolgáltató.

Az OTE kiszállását a HellasSat-ból az is előre vetítette, hogy az OTE műholdas csomagja a keleti 39 fok helyett a keleti 9 fokon, az Eurobird 9A-n indult el, ráadásul az e pozícióba tervezett Eutelsat 9B műholdat (nyilván a görög csomag miatt) egy Görögországra irányuló regionális nyalábbal is felszerelik.

A HellasSat 2-t minimum 12 éves élettartammal tervezték, azaz 2015-ben már időszerű lesz a pótlása, a csereműhold építését viszont már el kellene kezdeni, mivel kb. 3 év egy műhold tervezése, legyártása és üzembeállítása.

Utolsó frissítés ( 2012. január 25. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
AMC Kódolatlan heteket és bővülő HD minőségű terjesztést jelentett be az AMC, így a UPC Digital és a T-Home előfizetői HD minőségben is elérhetik a sorozatokat és filmeket bemutató csatornát.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio