Újabb heteket csúszik az SES-4 indítása

Írta: Kardos Attila   
2012. január 30.
ILS logo Újabb heteket csúszik az SES-4 indítása egy Proton/Breeze-M rakétával, mivel a január 27-én (egy nappal az indítás előtt) újabb problémát észleltek a hordozórakétán, melyet ismét visszaszállítottak az összeszerelő csarnokba.

A fellövést eredetileg december 25-ére tervezték, de néhány órával a kilövés előtt problémát találtak a Breeze-M fokozat vezérlő rendszerében.

A javítás után, január 28-án tervezték indítani a rakétát, de újabb meghibásodást észleltek és jelenleg nincs információ a hiba okáról ill. arról, hogy meddig tart a javítása. Mivel a rakéta ismét az összeszerelő csarnokban van, így újabb hetekig csúszhat a fellövés.

A csúszás több más műhold indítását is érintheti, így az amerikai Sirius FM6, Intelsat 22 (keleti 72 fok) és az arab Yahsat 1B (Ka-sávos) csúszhat.

Sikeres indítás esetén az SES-4 a nyugati 22 fokon váltja az NSS-7 műholdat.

Az SES-4 52 C- és 72 Ku-sávos tp.-vel rendelkezik. Előbbiek 3 nyalábon kaptak helyet, s ezek közül a keleti félteke- valamint a globális nyaláb hazánkból is vehető lesz. Ku-sávban 4 nyaláb áll rendelkezésre, melyek közül hazánkban az Európát/Közel-Keletet/Észak és Észak-Kelet Afrikát lefedő nyaláb lesz vehető.

Utolsó frissítés ( 2012. január 30. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
TV2 Az Antenna Hungária és a TV2 Média Csoport együttműködése alapján 2018. április 16. május 25. között hazánkban elsőként interaktív hirdetési megoldás érhető el a MinDig TV platformon.

A TV2 „Bezár a bazár” vetélkedője alatt az internetre csatlakoztatott HbbTV-képes tévékészülékekkel rendelkező MinDig TV nézők a piros gomb megnyomásával egy interaktív televíziós alkalmazást indíthatnak el. Ha a tévés vetélkedőben zajló játékhoz hasonlóan az alkalmazásban sikerül kivinniük minden tárgyat a célterületre, mobilszámukkal regisztrálhatnak a kisorsolásra kerülő heti nyereményre.

Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio