Újabb heteket csúszik az SES-4 indítása

Írta: Kardos Attila   
2012. január 30.
ILS logo Újabb heteket csúszik az SES-4 indítása egy Proton/Breeze-M rakétával, mivel a január 27-én (egy nappal az indítás előtt) újabb problémát észleltek a hordozórakétán, melyet ismét visszaszállítottak az összeszerelő csarnokba.

A fellövést eredetileg december 25-ére tervezték, de néhány órával a kilövés előtt problémát találtak a Breeze-M fokozat vezérlő rendszerében.

A javítás után, január 28-án tervezték indítani a rakétát, de újabb meghibásodást észleltek és jelenleg nincs információ a hiba okáról ill. arról, hogy meddig tart a javítása. Mivel a rakéta ismét az összeszerelő csarnokban van, így újabb hetekig csúszhat a fellövés.

A csúszás több más műhold indítását is érintheti, így az amerikai Sirius FM6, Intelsat 22 (keleti 72 fok) és az arab Yahsat 1B (Ka-sávos) csúszhat.

Sikeres indítás esetén az SES-4 a nyugati 22 fokon váltja az NSS-7 műholdat.

Az SES-4 52 C- és 72 Ku-sávos tp.-vel rendelkezik. Előbbiek 3 nyalábon kaptak helyet, s ezek közül a keleti félteke- valamint a globális nyaláb hazánkból is vehető lesz. Ku-sávban 4 nyaláb áll rendelkezésre, melyek közül hazánkban az Európát/Közel-Keletet/Észak és Észak-Kelet Afrikát lefedő nyaláb lesz vehető.

Utolsó frissítés ( 2012. január 30. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Telekom Nézd a kedvenc sorozataidat, amikor csak szeretnéd, tévén, tableten, vagy akár a mobilodon! Olyan sikersorozatok, mint a The Walking Dead, az Így jártam anyátokkal, a Légió, az Empire, az Atlanta vagy a Wayward Pines ezentúl elérhetőek lesznek a FOX+ video-on-demand szolgáltatáson keresztül, hazánkban először a MoziKlub kínálatában, a Magyar Telekom TV előfizetői számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio