Újabb sikeres Ariane 5 indítás: pályán az ST-2 és a GSAT-8.

Írta: Kardos Attila   
2011. május 22.
Arianespace logo Május 21.-én egy Ariane 5 rakétával sikeresen útnak indult a szingapuri-tajwani ST-2 és az indiai GSAT-8.

Az ST-2 a keleti 88 fokon az ST-1-et váltja. Elméletileg a pozíció még lehetővé tenné a vételt, de a hivatalos lábnyom alapján várhatóan ez továbbra se lesz lehetséges hazánkból, bár az ST-2 C- és Ku-sávos fedettségét is megnagyobbították, de várhatóan a pl. még Izraelt is lefedő "Ku-band beam 3" se lesz elérhető. A C-sávos tp.-ek pedig a Közel-Keletet se érik majd el. Viszont a más források szerint a C-sávos tp.-ek kb. 3 m-es antennáktól esetleg már vehetők lesznek...

A GSAT-8 a keleti 55 fokra kerül és fedélzetén 24 Ku-sávos tp. kapott helyet. Várhatóan ez a hold se lesz hazánkból elcsíphető, mivel feladata az indiai DTH-vétel kiszolgálása, így meglehetősen keskeny fedettséggel tervezték.

Utolsó frissítés ( 2011. május 22. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV Március 5 és 18 között az AXN és a Viasat 6 volt szabadon elérhető a MinDig TV hálózatán, rögtön utána a Sony Pictures Television CE legismertebb csatornája, a Viasat 3 érkezik ingyen március 19-től április 15-ig a MinDig TV vétellel rendelkezők vagy a MinDig TV alkalmazást letöltők számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio