Újabb sikertelen Proton indítás

Írta: Kardos Attila   
2012. augusztus 07.
RSCC Sikertelen volt a Proton rakéta indítása augusztus 6-án Bajkonurból!

A fellövés során, amelyet most nem az ILS Launch koordinált, orosz Express-MD2 és az indonéz Telkom-3 műhold veszett el. A meghibásodás szokás szerint a Breeze-M fokozatban történt, az első két újraindítás sikeres volt, de a harmadik 7 mp múlva véget ért (a tervezett több, mint 18 perc helyett) így a műholdak túl alacsony pályán ragadtak és nincs esély a megmentésükre.

Hazánkban egyik műhold se lett volna vehető, de a kudarc miatt biztosan sok hetes csúszásra kell számítani az augusztus 17-én indítani szándékozott Intelsat 23 és Yamal 300K esetében, melyek ugyanilyen negyedik fokozattal indulnának. E két műhold a nyugati 58 fokra ill. a keleti 90 fokra kerülne, DX-erek számára vehető lenne.

Amikor minden rendben volt:

Utolsó frissítés ( 2012. augusztus 07. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Telekom Nézd a kedvenc sorozataidat, amikor csak szeretnéd, tévén, tableten, vagy akár a mobilodon! Olyan sikersorozatok, mint a The Walking Dead, az Így jártam anyátokkal, a Légió, az Empire, az Atlanta vagy a Wayward Pines ezentúl elérhetőek lesznek a FOX+ video-on-demand szolgáltatáson keresztül, hazánkban először a MoziKlub kínálatában, a Magyar Telekom TV előfizetői számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio