Újraindulnak a Sea Launch rakéták

Írta: Kardos Attila   
2011. június 10.
Eutelsat A 2009-ben bejelentett csődvédelemből kikerült Sea Launch újraindítja a műholdak fellövését.

Az átszervezett társaság első ügyfele az Intelsat lesz. Az Intelsat 18 eredetileg a "testvérszolgáltató" Land Launch rakétával indult volna, de az a rakéta nem készül el idén, így az Intelsat a Sea Launch-ot bízta meg a műhold fellövésével. (Az Intelsat a Föld túloldalára, a keleti 180 fokon üzemel majd.)

Ezt követően viszont az Ariane-tól átkerült Eutelsat Atlantic Bird 7 indul majd valamikor szeptember és december között egy újabb Sea Lunch rakétával. Ez a hold a nyugati 7 fokon a Nilesat rendszer része lesz és sikeres üzembeállása után az Atlantic Bird 4A eredeti küldetésének megfelelően a keleti 13 fokon Hot Bird 10-ként üzemel majd.

 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
Telekom Nézd a kedvenc sorozataidat, amikor csak szeretnéd, tévén, tableten, vagy akár a mobilodon! Olyan sikersorozatok, mint a The Walking Dead, az Így jártam anyátokkal, a Légió, az Empire, az Atlanta vagy a Wayward Pines ezentúl elérhetőek lesznek a FOX+ video-on-demand szolgáltatáson keresztül, hazánkban először a MoziKlub kínálatában, a Magyar Telekom TV előfizetői számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio