Útnak indult végre az Astra 1N!

Írta: Kardos Attila   
2011. augusztus 07.
Arianespace Augusztus 7-én, a rossz idő miatt újabb egy nap késéssel, de 00:52-kor sikeresen útnak indult egy Ariane 5 rakétán az SES Astra legújabb műholdja, az Astra 1N.

A fellövést eredetileg július 1-ére tervezték, de a visszaszámláláskor a rendszer hibát érzékelt és megszakította az indítást.

Az Astra 1N a keleti 28,2 fokon kezdi meg pályafutását és az új Astra 2 sorozatú műholdak üzembeállásáig marad az Astra 2 rendszerben, majd pedig a keleti 19,2 fokra kerül át.

A holdat 52 Ku-sávos tp-rel szerelték fel. A széles nyalábok közül két eltérő fedettségű áll rendelkezésre: az egyik Nyugati- és Közép-Europát fedi le, míg a szélesebb Skandináviát és Oroszország európai részét is. A legfontosabb, s egyben az angol csatornák vétele szempontjából a legszomorúbb, hogy a az Astra 1N egy szűk fedettségű spot-nyalábbal is rendelkezik, melyet kezdetben az Astra 2D kiváltására használnak.

Az Astra 1N üzembeállása után várhatóan megszűnik vagy tovább nehezül az Astra 2D magyarországi vétele.

Astra 1N West Europe

Astra 1N spot

Astra 1N Europe

Utolsó frissítés ( 2011. augusztus 07. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
MinDig TV A Sony Pictures Television CE, valamint az Antenna Hungária Zrt. megállapodásai alapján március 5-től március 18-ig az AXN és a Viasat 6 csatornák kódolatlanul lesznek elérhetők a MinDig TV nézők számára.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio