Üzembe állt egy új Eutelsat műhold, indul egy kis égi tili-toli

Írta: Kardos Attila   
2015. október 04.
Eutelsat Az Eutelsat október 3-án bejelentette, hogy üzembe állította Eutelsat 8 West B műholdját a nyugati 8 fokon, ahonnan 52 millió észak-afrikai és közel-keleti háztartást szolgál ki az augusztus 20-án útnak indított műhold.

Eutelsat 8W Ku-band Europe Eutelsat 8W C-band A Thales Alenia által gyártott holdon 40 Ku-sávos tp. használható: ezek a "szokásos" MENA széles nyalábon ill. egy Közel-Keletre optimalizált nyalábon kapnak helyet, melyek hazánkból csak extrém nagy antennákkal lehetnek csak elcsíphetők. Elérhető továbbá egy Európa nyaláb is, amely hazánkból kis antennákkal is vehető: ez a nyaláb a 12,5-12,75 GHz-es tartományhoz tartozik, de megtalálható a Közel-Keletre optimalizált nyalábon is, így ha Európa irányába is történik sugárzás, akkor a közel-keleti nyaláb ugyanazon a frekvencián elérhetetlenné válik extrám nagy antennákkal is, márpedig átjátszásokra használatban van az előd Eutelsat 8 West A és Eutelsat 8 West C holdakon.

Újdonságot is hoz az Eutelsat 8 West B: immár 10 C-sávos tp. is használható, melyek európai, amerikai, afrikai és közel-keleti területek között biztosítanak távközlési szolgáltatásokat.

A nyugati 8 fokon eddig üzemelő Eutelsat 8 West A a nyugati 12,5 fokra kerül át (Eutelsat 12,5 West B néven), míg a Hot Bird 6-ként "született" Eutelsat 8 West C, a keleti 33 fokra indult, ahol várhatóan Eutelsat 33 D néven szolgál majd tovább.

Utolsó frissítés ( 2015. október 04. )
 
< Előző   Következő >
Add a Startlaphoz
Hírmorzsák
FOX Május 1-től már hiába keressük tévékészülékünkön a FOX csatornát, a sorozatadó elhagyja hazánkat.
Tovább...
 
Műsorajánló
TV műsor
© 2018 sat-tv-radio